Тренди в інтер’єрі 2021: що актуально цього року?

Розглянемо топ-6 інтер’єрних трендів 2021 року.

Новини Тренди в інтер’єрі 2021: що актуально цього року?

Щороку в дизайн інтер’єру приходять нові тенденції. Звичайно, при облаштуванні будинку потрібно спиратися на власні вподобання, але якщо ви шукаєте сучасні та стильні рішення, нижче ми зібрали тренди для інтер’єру на 2021 рік.

Стиль: японський мінімалізм

Незважаючи на те, що Японія та Скандинавія розташовуються на відстані 8000 км один від одного, вони мають багато спільного з погляду дизайну. Естетика кожного зі стилів полягає в простоті та функціональності, природності та комфорті. Саме любов до натуральних матеріалів, приглушених кольорів, чітких ліній та практичних меблів започаткувала новий стиль, відомий у світі як «джапанді», або «японський мінімалізм».

Стиль джапанді гармонійно вписується в сучасний метушливий спосіб життя, адже дає змогу людям створити затишну та спокійну атмосферу в своїх оселях. Цим пояснюється прихильність багатьох дизайнерів до поєднання західного та східного мотиву в інтер’єрі.

Колір: шляхетне поєднання сірого та жовтого

Експерти Інституту кольору Pantone вибрали відразу 2 найактуальніші відтінки 2021 року – нейтральний сірий Ultimate Grey та яскравий світло-жовтий Illuminating. Вони відображають колірні тенденції в моді, красі, дизайні та домашньому декорі. Згідно із коментарями Pantone для журналістів відтінок Illuminating асоціюється з оптимізмом і бадьорістю, а Ultimate Grey викликає відчуття спокою та надійності.

Елегантне поєднання цих двох кольорів – чудове рішення для інтер’єру. Сірий пом’якшить надмірну імпульсивність жовтого, додасть йому стриманості та шляхетності. Поєднуйте сірий фон із яскравими жовтими акцентами у вигляді ваз, стільців, декоративних подушок і навіть свіжих квітів.

У 2021 році також популярним будуть кольори, пов’язані з природою, спокоєм та комфортом: зелений, гірчичний, оливковий, небесно-блакитний, лазурний тощо.


Дизайн: округлі форми

У 2021 році на зміну строгій геометрії прийдуть прості плавні лінії: згладжені кути стільниць і сидінь стільців, округлі дивани та пуфи, круглі дзеркала і плафони люстр, вигнуті малюнки на килимах. Вони пом’якшать інтер’єр, а також додадуть йому комфорту та затишку.

Відсутність гострих кутів у меблях не лише виглядає стильно й привабливо, а й забезпечує безпеку для дітей та дорослих. 


Материалы: натуральные и безопасные

Ідея використання органічних матеріалів і рослинних волокон зайняла провідні позиції та успішно на них закріпилась. Усе, що пов’язує нас із природою, отримує схвалення та переходить у 2021 рік. Натуральна деревина, лоза, шкіра, мармур і кераміка нададуть природності вашому інтер’єру.

Трендовими стануть світлі породи дерева: дуб, клен, граб, ясен тощо. Це пояснюється прихильністю до мінімалізму, який присутній у скандинавському та японському стилі. Використання світлого дерева в оформленні підлоги, стін та стелі збільшить відчуття простору та створить ілюзію великого приміщення.

Також популярності набувають легкі в догляді матеріали та антибактеріальні поверхні. Вони допомагають стримувати розповсюдження мікробів та бактерій у приміщеннях, а також забезпечують швидке й легке прибирання. Спеціально розроблені для захисту від плям тканини та стійкі до повсякденного користування матеріали широко застосовуються в оформленні кухні та дитячих кімнат.


Рослини: живі та сушені

Сучасні тенденції базуються на зміцненні зв’язку людини з природою. Це проглядається не лише у використанні натуральних матеріалів: достатньо заглянути в соціальні мережі й переконатися, що кімнатні рослини ніколи не були такими популярними, як зараз. Екзотичні кактуси, підвісні ліани, барвисті фіалки – обов’язково знайдеться рослина, яка буде вам до вподоби й пасуватиме інтер’єру. Кімнатні рослини не тільки розставлять колірні акценти, а й освіжать повітря, виділяючи кисень.

Рослини можуть бути живими або сушеними. Сьогодні доступний широкий асортимент альтернатив живим рослинам, які відкривають нові можливості в декорі. Композиції з квітів гармонійно доповнять тропічний або ботанічний дизайн. А настінний розпис або рослинні шпалери стануть чудовим фоном для них.


Зонування: домашній офіс

Зараз особливої популярності набула віддалена робота. Проте такі переваги, як розслаблений дрес-код і дорога до роботи в декілька кроків може перекрити неорганізований робочий простір. Працювати складно, коли домашній офіс є одночасно спальнею, вітальнею або кухнею. Підвищити продуктивність роботи допоможуть розумні організаційні та дизайнерські рішення.

Коробки для паперів і підставки для журналів наведуть лад серед друкованих видань, рахунків і листів, органайзери для канцелярського приладдя впорядкують предмети на робочому столі, а підставка для гаджетів стане у нагоді під час відеодзвінків чи пошуку інформації в Інтернеті.

Що стане домашнім офісом – вирішувати тільки вам. Це може бути як окрема кімната, так і просто висувна полиця або затишний куточок, відділений книжковим стелажем або фіранкою. Багато сонячного світла, незахаращені поверхні, гармонійні кольори та зручні меблі – запорука ефективної роботи вдома.


Надихайтесь та створюйте найкращі інтер’єри для своїх осель!


Назад до списку статтей
`