Стиль лофт: деталі та таємниці втілення

Знайомимося з особливостями стилю, підбираємо матеріали і фурнітуру.

Новини Стиль лофт: деталі та таємниці втілення

Лофт – напрямок в архітектурі і дизайні, який сформувався в американських мегаполісах ще в середині ХХ століття, завоював популярність у всьому світі та не збирається здавати свої позиції. Стиль передбачає багато металу, дерева та необроблених поверхонь. Він урбаністичний, зухвалий і фактурний. Відкрийте список найпопулярніших дизайнерських напрямків, і він неодмінно буде в цьому переліку в різних варіаціях: «лофтова естетика», «промисловий стиль», «індастріал».

1_loft.jpg

А ще це стиль, до якого багато хто придивляються, щоб згодом віддати перевагу більш традиційним рішенням. Що насторожує в лофті? Здебільшого сумніви, чи буде він комфортним для життя або роботи, і банальне незнання, з чого почати. У цій статті ми розберемо по поличках відмінні риси цього напрямку, а також підберемо відповідні матеріали і фурнітуру.

Особливості стилю

Ключові характеристики криються в назві: «loft» у перекладі з англійської означає «горище», «верхній поверх», «майстерня». Спочатку він передбачав оформлення житлових і офісних приміщень саме в таких будівлях – занедбаних фабриках, заводах і складах – із характерними для них матеріалами та оздобленням. Крім того, традиційно лофт вимагав багато повітря та простору, відкритих планувань і великих вікон.

Але, як і інші сучасні стилі, він досить гнучкий у реалізації. Втілити його (або його окремі риси) в життя можна навіть у масштабах невеликої квартири чи офісу. Нижче розглянемо 5 головних принципів лофту.

2_loft.jpg

1. Простота

Це рішення підходить для аскетів, які невибагливі у виборі аксесуарів, але цінують свободу і простір. Не захаращуйте площу приміщення, вибирайте лаконічні та функціональні меблі. Практичним рішенням будуть меблі під замовлення, що ідеально відповідають вашим потребам.

2. Фактурність

Звичними атрибутами є дерево, метал, бетонні чи цегляні стіни. Збережіть матеріали в автентичному вигляді. Виразні, навіть грубі фактури і необроблені поверхні створять ефект показної недбалості та водночас затишку.

3. Еклектика

Непоєднувані на перший погляд компоненти легко вживаються по сусідству: гладкі скляні поверхні і стіни без штукатурки, вишукана кераміка й елементи хай-теку. Це робить стиль демократичним і простим у реалізації.

4. Брутальність

Цю рису лофтовому інтер'єру надає стриманість декору. Водночас декоративне навантаження мають різноманітні конструктивні елементи: вентиляційні або водопровідні труби, балки, колони. При організації освітлення популярною є відкрита проводка.

5. Неординарність аксесуарів

Яскраві графіті, дорожні та автомобільні номерні знаки, масивні дзеркала і дерев'яні ящики для зберігання доповнять інтер'єр і розкажуть про його господаря.

3_loft.jpg

Основний матеріал, фасади і стільниці

Для виготовлення меблів підійдуть плитні матеріали в декорах, що імітують бетон, камінь, натуральну деревину з виразним візерунком та навіть іржаве залізо. Зверніть увагу на італійські ДСП Cleaf і Saviola. Їхня палітра налічує понад 300 декорів із різними типами структур. Тиснення можуть нагадувати застиглий цемент, зріз дерева, зістарену штукатурку тощо.

Фасади вибирають переважно таких типів:

  • рамкові (зазвичай із деревним малюнком);

  • плівкові (гладкі та з лаконічними фрезеруваннями-рамками);

  • шпоновані (для виробництва фасадів Bel Viso використовується натуральний шпон з ясена, дуба та американського горіха).

Оригінально виглядають поєднання різних типів фасадів – наприклад, шпонованих і матових Fenix ​​NTM. Як матеріал для фасадів також можна вибрати МДФ Perfect Sense від австрійського виробника Egger. Панелі бувають матовими і глянцевими, а серед новинок є імітації каменю з шорсткуватою структурою.

Для робочих поверхонь є 2 основні рішення:

5_loft.jpg

Функціональна фурнітура

Фурнітура в лофті стає невід'ємним елементом декору: її не приховують, а навпаки виставляють напоказ. Яскравий приклад – амбарний механізм від Starke. Він використовується для кріплення міжкімнатних дверей, у шафах-купе та інших меблях. Металева конструкція витримує навантаження до 60 кг, що дозволяє використовувати різні матеріали для дверного полотна.

Практичне рішення для каркасних меблів – модульні системи Mensola від Scilm. Із них створюють стелажі, полиці, етажерки, відкриті столи. Профілі представлені в 3 декорах, але можуть бути і не анодованими (під фарбування). Як наповнення використовують ДСП (18 мм) і скло (4 або 6 мм).

Кухню можна доповнити релінгами Cosma з різними поличками і тримачами. Все необхідне кухонне приладдя буде під рукою, а обидва кольори фурнітури – чорний і нікель – гармонійно впишуться в лофтовий інтер'єр.

Лицьова фурнітура: колекція Loft (Industrial) від Ferro Fiori

Назва колекції говорить сама за себе: вона створена для конкретного стилю. В асортименті є такі типи ручок (у різних розмірах):

  • скоби;

  • накладки;

  • краплі.

loft_55.jpg

Ефектно виглядають моделі з патиною та із зістареного металу. Наприклад, ручка-скоба зі сталі. Її елементи нібито з'єднані один з одним за допомогою зварювання, що надає фурнітурі злегка недбалого, проте стильного вигляду. Для невеликих дверцят або висувної шухляди підійде зручна ручка-кнопка з цинкового сплаву Zamak у 3 варіантах: чорному, нікелі та сріблі.

Ferro Fiori пропонує не тільки ручки, але також меблеві ніжки і ролики. Останні актуальні для цього стилю завдяки їхній мобільності: за відсутності чіткого зонування простору можливість переміщати меблі – це важливий бонус.

Побутова техніка: фантазія не обмежена

Вибір техніки дуже широкий: підійдуть і звичайні, і вбудовані моделі. Головна вимога – сучасність. Будуть доречними металеві вставки.

Зупинімося детальніше на кухонній техніці. Не ховайте комунікації при її встановленні. Рекомендуємо придивитися до моделей чорного кольору, в декорі нержавіюча сталь або мідь. У Franke є газові варильні поверхні та духові шафи з виразними елементами з металу: конфорками, важелями, ручками.

Інтер'єр у спокійних, нейтральних кольорах добре розбавить яскрава техніка: жовта, блакитна, червона. Експериментуйте і проявляйте свою індивідуальність.

Щоб дизайн приміщення повністю відповідав вашим побажанням і наведеним рекомендаціям, практичним рішенням стануть корпусні меблі на замовлення. Знайдіть майстра за допомогою сервісу Viyar Bazar. Заявка-проект майбутнього виробу створюється буквально в кілька кліків. Ви публікуєте замовлення і чекаєте на відгуки від меблярів, готових взяти його в роботу. Виберіть майстра за відгуками та портфоліо, узгодьте з ним деталі проекту й отримуйте меблі, які ідеально впишуться в лофтовий інтер'єр!

Назад до списку статтей
`