Smart-технології у меблевому виробництві: сфери, можливості, фурнітура

Як «розумні» технології змінюють наш побут?


Новини Smart-технології у меблевому виробництві: сфери, можливості, фурнітура

Smart-технології торкнулися всіх сфер нашого життя, щоб зробити його простішим і комфортнішим. Це особливо помітно в побуті: робот-пилосос може прибирати у квартирі, поки ви займаєтеся своїми справами, а духовка – починати готувати страву не одразу, а, наприклад, через 5 годин. Ця тенденція також помітна в меблевому виробництві та дизайні. Зовнішній вигляд виробів відійшов на другий план, поступившись місцем практичності, функціональності і зручності.

Frame 7_Smart-технологии .jpg

Концепція «розумного» дому: що це таке?

Це словосполучення ще не стало для нас звичним, однак є всі підстави вважати, що прагнення до спрощення побутових завдань тільки посилюватиметься. «Розумнішатимуть» не лише гаджети, але і наші будинки! Адже навіщо підлаштовуватися під побут, якщо можна підпорядкувати його собі?

Поняття «розумного» дому об'єднує весь комплекс рішень, які дозволяють автоматизувати виконання рутинних завдань. Це керування освітленням, контроль енергоспоживання, клімат-контроль та інші напрямки. І поки одні технології все ще здаються чимось нереальним (як, наприклад, ванна, яка сама набирається, поки ви втомлені повертаєтеся з роботи), інші вже активно впроваджуються меблярами та дизайнерами.

Керування освітленнямFrame 10_Smart-технологии .jpg

Цей напрямок – один із найбільш популярних і доступних для впровадження «розумних» технологій. Основні функції «розумного» світла:

  • ввімкнення/вимкнення залежно від того, чи є хтось у приміщенні;

  • автоматичне регулювання яскравості (залежить від часу доби, роботи телевізорів та інших освітлювальних приладів);

  • можливість вибрати зручні для себе налаштування (наприклад, щоб світло вмикалося на повну яскравість при пробудженні вранці, але було м'якшим під час читання чи роботи за комп'ютером);

  • дистанційне керування (голосом, пультом або через спеціальну програму на смартфоні);

  • гарантування безпеки (імітація присутності господарів у будинку).

В асортименті «ВіЯр» є великий вибір фурнітури для освітлення торгової марки Lumine: світильників, LED-стрічок та профілів для них, а також пристроїв керування, на яких ми зупинимося докладніше. Сенсорні вимикачі мають різний механізм спрацьовування:

  • на рух руки/на рух;

  • на наближення;

  • на дотик;

  • на відчинення дверей;

  • кілька режимів роботи одразу.

Таким чином можна керувати як загальним, так і зональним чи декоративним освітленням приміщення. Пристрої можуть бути з дімуванням (регулюванням інтенсивності) та без. Для справної роботи приладів особливу увагу варто приділити вибору відповідного блока живлення, зважаючи на його потужність. Крім того, потужність сенсорного вимикача повинна відповідати потужності приладів, які до нього підключаються.

Електрика: все під рукою!Frame 13_Smart-технологии .jpg

У «розумному» будинку навіть розетка стає smart-елементом: її можна вбудувати в робочу поверхню, корпус меблів або зовсім приховати. Ви завжди маєте доступ до необхідних гаджетів, а сама розетка стає оригінальним аксесуаром. Виробник Bachmann пропонує такі моделі:

  • Twist

Блок круглої форми, може бути оснащений 2 розетками або 1 розеткою + 2 USB-портами. Завдяки невеликій глибині легко врізається у стільницю. Гнізда закриваються за допомогою поворотної кришки і надійно захищені від води та пилу.

  • Elevator

Висувна модель у різних варіаціях: тільки розетки або розетка + 2 USB-модулі. Блок висувається при легкому натисканні на кришку. Практичний варіант для монтажу в стільницю.

  • Pix

Кругла розетка повністю ховається в корпус меблів. Також представлена ​​в різних конфігураціях, може закриватися кришкою і комплектуватися кольоровими декоративними кільцями.

  • Due

Блок прямокутної форми з 2 розетками. Інтегрується в поверхню і закривається кришкою білого, чорного або сріблястого кольору.

  • Casia

Модель виглядає як кухонний бортик і може бути встановлена ​​як горизонтально, так і вертикально. Представлена ​​в різних варіаціях: 4 розетки або 4 розетки + 2 USB-порти + вимикач.

Висувні моделі і варіанти з кришками стануть практичним рішенням для кухні, де під час приготування розетка буде захищена від потрапляння вологи. Крім того, для підведення електрики не доведеться робити отвори в кухонному фартуху.

Новинки лицьової фурнітуриFrame 12_Smart-технологии .jpg

Лицьова фурнітура теж радує технологічністю. Сьогодні вже нікого не здивуєш смартфонами з Touch ID – сканерами відбитків пальців. Але що, коли такою системою будуть оснащені меблеві ручки? Така новинка з'явилася в асортименті Ferro Fiori. Ручка-замок для шафок і висувних шухляд обладнана сканером і може розпізнавати до 10 відбитків! Вона має лаконічний дизайн і доступна в 2 універсальних кольорах – чорному та нікелі.

Ручка підходить для безпечного зберігання документів, грошей, особистих записів і речей, які мають бути захищені від маленьких дітей або домашніх улюбленців. Ресурсу батареї вистачає на 1500 циклів блокування і розблокування, а це – приблизно 6 місяців роботи без підзарядки!


У «ВіЯр» ви знайдете необхідні комплектуючі для втілення найсучасніших ідей. Ми стежимо за трендами, відвідуємо провідні європейські виставки та завжди поспішаємо познайомити наших клієнтів зі smart-новинками!



Назад до списку статтей
`