Підключення мікрохвильового вимикача на рух, 220 В

Інструкція з підключення вимикача.

Новини Підключення мікрохвильового вимикача на рух, 220 В

Для підключення вам знадобляться:

  • LED-стрічка, 3528 SMD, 60 LEDs/м, 4.8 Вт, 12 В, IP 20, холодне біле світло (97258);

  • Дріт мідний ШВП 2х0,75 (35328);

  • Блок живлення для LED, 60 Вт, 12 В, IP20, металевий корпус (97279);

Для нашого прикладу цей блок дає достатню потужність. Але для підбору блоку живлення в кожному конкретному випадку потрібно використовувати розрахунок потужності блоку живлення.

  • Мікрохвильовий сенсорний вимикач на рух, регульований, 220 В/300 Вт (47714);

  • Кабель 1,8 м з вилкою і вимикачем (11017).

10-1.jpg

Починаємо підключення. Оголені кінці дротів кабелю живлення з вилкою підключаємо до пружинних затискачів сенсорного вимикача з написами «L-L» і «N-N» (L – фазний вхід і N – нульовий вхід). При підключенні вилки зовсім не обов'язково шукати «фазу» і «нуль», просто 2 дроти повинні бути підключені в затискачі «L» і «N».

УВАГА! Оголені дроти не повинні стикатися один з одним!

10-2.jpg

Якби ми за допомогою цього сенсорного вимикача хотіли керувати приладом з напругою 220 В, то далі ми б просто підключили світильник до затискачів з позначенням лампи і написами «L» і «N». І тоді освітлювальний прилад був би готовий до використання. Але ми підключаємо світлодіодну стрічку 12 В, тому 220 В, які будуть виходити з блоку вимикача, потрібно ще перетворити в потрібні 12 В постійного струму. З цим завданням впорається блок живлення. Його підключенням ми і займемось.

Беремо дріт ШВП та підключаємо до пружинних зажимів сенсорного вимикача з написами «L» і «N» та схематичним позначенням лампи ⛒.

Вільні кінці дроту підключаємо до нашого блоку живлення, точніше до гвинтових затискачів блоку під написом «L» і «N» (AC).

При підключенні проводу зовсім не обов'язково, щоб «L» на вимикачі збігався з «L» на блоці живлення, а «N» - з «N».

УВАГА! Оголені дроти не повинні стикатися один з одним!

УВАГА! Ця інструкція несе суто ознайомчий характер, і для спрощення подачі матеріалу заземлюючий дріт до клеми з позначенням 12.jpg ми не підключаємо, але в реальному житті організація заземлення при підключенні приладів у металевих корпусах є обов'язковою!

УВАГА! Будь-які роботи, пов'язані з напругою, небезпечною для здоров'я і життя людини, повинні виконуватися тільки кваліфікованим персоналом. Це питання Вашої безпеки.

10-4.jpg

Тепер беремо світлодіодну стрічку. У нашій LED-стрічки дроти вже припаяні при виробництві. Але якщо їх немає, для підключення можна використовувати кінцевий з'єднувач для LED-стрічки 3528 SMD (97272).

ph97272.jpg

Потім дріт, який припаяний до монтажного майданчика стрічки зі знаком «+», заводимо в клему блока живлення з позначенням «V+». А дріт, що йде від майданчика зі знаком «–», відповідно, до «V–».

10-5.jpg

А тепер підключаємо сенсорний елемент до керуючого блоку сенсорного вимикача.

10-6.jpg

У нас практично все готово! Загальний вигляд:

 10-7.jpg

Зверніть увагу на корпус вимикача, там ви побачите три круглих регулятора, за допомогою яких можна вибрати потрібний режим роботи вимикача. Що ж вони регулюють?

1. Світлочутливість (LUX). Прилад може визначати час доби: в положенні «макс.» прилад буде спрацьовувати вдень і вночі, а в положенні «3» (мін.) – у середовищі з освітленням менше 3 Люкс.

2. Регулювання чутливості (SENS): мінімальний радіус дії складає 2 м, максимальний – 16 м.

3. Затримка спрацьовування (TIME): затримка часу між відправленням хвиль, регулюється сенсором для визначення наявності руху (мін. – 10 с ± 3 с, макс. – 12 хв. ± 1 хв.).

10-8_укр.jpg

Отже, для першого тестового підключення необхідно вибрати на регуляторах такі режими:

  • Світлочутливість (LUX) – на максимум, тобто на позначення із сонцем;

  • Чутливість (SENS) – на максимум, тобто на позначення «+»;

  • Час спрацювання (TIME) – на мінімум, тобто на 10 с.

Вставляйте вилку в розетку. При наявності руху перед сенсором, вимикач спрацює, і світло загориться. А якщо через 10 с у зоні дії сенсора вимикача не буде ніякого руху, світло згасне до відновлення руху.

10-9.jpg

Якщо все запрацювало, встановлюйте регуляторами ті значення, які вам потрібні, і користуйтеся із задоволенням!

Щоб все працювало справно, важливо правильно вибрати блок живлення, з огляду на його потужність (за формулою, яку ми згадували на початку). Потужність блоку живлення повинна або відповідати мінімально допустимій потужності блоку живлення, або бути більше неї.

Назад до списку статтей
`