Основні правила догляду за чорною мийкою зі штучного каменю

Дізнайтесь правила, завдяки яким чорна мийка слугуватиме вам роками!

Новини Основні правила догляду за чорною мийкою зі штучного каменю

кухня з чорною мийкою

Чорні мийки зі штучного каменю – це стильне та практичне доповнення до кухонь. Вони стійкі до подряпин, не поглинають забруднення та виглядають естетично. За умови правильної експлуатації такі вироби радуватимуть вас довгий час. Зокрема, важливу роль тут відіграє догляд за чорною мийкою.

Пропонуємо розглянути ключові аспекти догляду за чорною мийкою, звертаючи увагу на види забруднень, ефективні методи очищення та рекомендовані засоби для довготривалого збереження її привабливого вигляду.

Основні види забруднень та методи їх видалення

догляд за чорною мийкою зі штучного каменю

Загалом вироби з каменю мають високі експлуатаційні характеристики. Вони стійкі до високих температур, механічних пошкоджень, вологи, розмноження бактерій, не піддаються впливу харчових барвників. Але важливо розуміти, з якими забрудненнями можна зіткнутися та як їх ефективно видалити. Правильно підібраний засіб для миття мийки зі штучного каменю допоможе якомога довше зберегти її привабливість та функціональність.

Види забруднень:

  • Вапняний наліт. Утворюється на чорних мийках через високий вміст вапняку та мінералів у воді. Може змінювати колір та текстуру поверхні. Для видалення слідів від нальоту слід використовувати спеціальні засоби, які ефективно розчиняють вапняк, не пошкоджуючи при цьому матеріал мийки. Також можна мити чорну мийку розчином оцту та води у співвідношенні 1:1. 
  • Харчові барвники. Поверхня мийки може поглинати «кольорові» рідини, особливо, якщо вони тривалий час залишаються на поверхні. Це можуть бути напої (чай, кава, вино), сік фруктів та овочів. Щоб запобігти їхньому поглинанню, швидко видаліть забруднення за допомогою нейтральних мийних засобів.
  • Жири та олії. Жирні сліди на поверхні чорної мийки можуть призвести до втрати блиску та естетичності. Для їх видалення рекомендуємо використовувати теплу воду та м'які мийні засоби, які ефективно розчиняють жир та олію й залишають поверхню чистою.
  • Агресивна побутова хімія. Для очищення чаш із каменю не варто використовувати засоби, призначені для варильної поверхні чи кухонного фартуха. Вони можуть містити їдкі речовини у складі, які погіршать зовнішній вигляд мийки. При потраплянні такого засобу на поверхню – промийте її теплою водою з милом. 
  • Фарба, туш, чорнило. Якщо ви захоплюєтеся мистецтвом, то у вашому арсеналі засобів для видалення забруднень обов’язково має бути спирт. Щоб відмити чорну мийку від фарби, туші чи чорнила, протріть пляму спиртом, потім промийте теплою водою з мийним засобом і витріть поверхню ганчіркою. 

Як уникнути пошкоджень виробів з каменю

кухонна мийка з чорного каменю

Щодня кухонні мийки піддаються негативному зовнішньому впливу, але дотримуючись наших порад ви можете запобігти появі пошкоджень. 

Ми НЕ рекомендуємо: 

  • Використовувати жорсткі металеві щітки та скребки, які можуть подряпати поверхню. 
  • Очищувати мийку лужними, їдкими та аміачними мийними засобами, які можуть стати причиною її пошкодження.
  • Ставити розпечений посуд на поверхню мийки з каменю. Матеріал відмінно витримує високі температури, але довготривалий контакт з гарячою сковорідкою, каструлею чи туркою може призвести до пошкоджень. 
  • Створювати контраст температур і відразу після виливання окропу подавати в мийку крижану воду.
  • Кидати в мийку важкий посуд чи кухонне приладдя, оскільки від удару можуть з’явитися подряпини та сколи.

Рекомендовані засоби для очищення чорної мийки

догляд за чорною мийкою

Щоб зберегти красу та елегантність чорної мийки, важливо використовувати правильні засоби для її очищення. Здебільшого мийки зі штучного каменю прості у щоденному догляді та їх можна очистити за допомогою води й мильного розчину. 

Для видалення застарілих плям найкраще придбати побутову хімію. Переконайтеся, що перед використанням будь-якого засобу ви ознайомилися з інструкціями та перевірили його сумісність з вашим матеріалом. Якщо ж ви не знаєте, чим мити гранітну мийку – використайте спеціальні засоби від виробника. 

Зберігайте чистоту та привабливість вашої чорної мийки, використовуючи лише безпечні та високоякісні засоби для її догляду!

Назад до списку статтей
`