Художнє матування і фотодрук: відповідаємо на найпоширеніші запитання

Що потрібно знати, замовляючи художню обробку скла?

Новини Художнє матування і фотодрук: відповідаємо на найпоширеніші запитання

Складно уявити сучасний інтер'єр без скла і дзеркала: вони використовуються для виготовлення шаф-купе, журнальних столиків, стелажів, полиць та інших конструкцій. Для досконалого зовнішнього вигляду склу і дзеркалу необхідна механічна обробка, а ось для того, щоб з їх допомогою можна було втілити різні дизайнерські ідеї, ці матеріали обробляють художньо. Далі ми поговоримо про такі різновиди художньої обробки, як фотодрук і художнє матування, і відповімо на найчастіші запитання щодо них.

Художнє матування — це технологія обробки поверхні скла за допомогою піскоструя. На скло або дзеркало наноситься трафарет з вирізаним контуром малюнка, і його переносять на поверхню. Таким чином можна наносити на скло практично будь-які малюнки: орнаменти, написи, візерунки тощо. Контрасти матової та глянцевої поверхонь вигідно виглядають у інтер'єрі.

Латексний фотодрук — це технологія перенесення на скло малюнка за допомогою латексного принтера. Плівка з малюнком наноситься на зворотну сторону скла і покривається захисним шаром. Наносити на скло можна будь-які фото і малюнки. Ви можете замовити нанесення свого зображення або підібрати потрібний варіант у нашому каталозі, який ми розмістили на сайті для вашої зручності.

Знайти каталог із зображеннями для фотодруку і художнього матування можна в розділі «Обробка скла».

23.jpg

У каталозі два розділи:

  • Фотодрук. Усі зображення цього розділу діляться на категорії (абстракція, авто, вінтажні, місто тощо), щоб пошук зображення був більш зручним. Також тут представлені безшовні зображення з малюнком, що повторюється, якими можна заповнити весь простір полотна. Більшість із них представлена у категорії «Абстракція».

Зображення в розділі «Фотодрук» діляться на два типи: растрові і векторні. Растрові складаються з пікселів і мають обмеження у збільшенні розмірів, а векторні можуть вільно масштабуватися без втрати якості.

  • Художнє матування. В цьому розділі зображення також представлені в різних категоріях, виходячи з їхньої тематики: дитячі, природа, море тощо.

При замовленні художнього матування і фотодруку клієнт повинен знати деякі нюанси, на які варто звернути увагу. Далі ми відповімо на найбільш поширені запитання щодо цих послуг і розповімо про деякі важливі моменти.

Фотодрук

фотопеч.jpg

  • Чи є якісь вимоги до зображення для фотодруку?

Зображення для фотодруку повинні бути представлені у форматах EPS і JPEG. До формату EPS немає вимог по параметрам, а до JPEG вони такі: роздільна здатність — не менше 300 dpi (точок на дюйм), розмір меншої сторони — не менше 5000 пікселів (параметри вказані для друку зображень висотою близько 2000 мм. Якщо зображення менше метра, то підійде і 2000 пікселів).

  • Чи можна зробити фотодрук такого ж кольору як, наприклад, шпалери/плитка або підібрати колір по розкладках RAL/NCS/ORACAL?

Такої можливості немає, тому що не буде 100% попадання в тон через відмінності у технології нанесення. Також варто пам'ятати про те, що людина по-різному сприймає кольори на екрані смартфона або комп'ютера і у житті. Тому для того, щоб підібрати необхідний вам колір, краще робити кольоропробу.

  • Що таке кольоропроба?

Це зразок скла із фрагментом малюнка, який ви збираєтеся друкувати. При цьому важливо, щоб тип скла був таким же, як і в повноцінному замовленні. Таким чином ви зрозумієте, як колір буде виглядати в підсумку і чи підходить він вам.

  • Чи можна склеїти два зображення/продовжити зображення/змінити кольори на малюнку?

Послуги фотомонтажу не надаються. Кольори змінити теж не можна, за винятком того, що кольорове зображення можна зробити чорно-білим.

  • Як перевірити, чи підходить малюнок для друку, якщо клієнт підібрав його самостійно?

Щоб перевірити, чи підходить якість зображення для друку, його можна відправити на пошту office@viyar.com.ua  на перевірку дизайнерам.

Художнє матування

худмат.jpg

  • Чи є якісь вимоги до зображення для художнього матування?

Якщо в нашому каталозі ви не знайшли відповідного малюнка, то на обробку також приймаються малюнки з будь-яких інших каталогів художнього матування. Також можна надсилати якісні фото двомірних об'єктів, зроблених під прямим кутом (наприклад, шафи-купе або шпалер). Межі малюнка повинні бути чітко видні. На обробку не приймаються картини художників (акварель, пастель тощо), фотографії об'ємних (тривимірних) об'єктів (пейзажі, портрети), ксерокопії зображень, спотворені зображення і зображення з нечіткими межами.

  • Якою має бути мінімальна товщина смуг при художньому матуванні?

Якщо це малюнок зі смугами, що чергуються по всій поверхні, то товщина лінії повинна бути не менше 5 мм. Якщо це просто зображення з тонким візерунком, то лінія повинна бути не менше 3 мм. Зображення з товщиною ліній, менше допустимої не приймаються в роботу.

  • Якщо клієнт хоче самостійно розробити макет для художнього матування, в якому форматі він повинен його подавати?

У форматах EPS, AI, CorelDraw (збережений у попередніх версіях, наприклад, 16-й).

  • Чи можна на вже матовану поверхню (наприклад, дзеркало-сатин) наносити художнє матування?

Ні, такої можливості немає. Це пов'язано з технічними можливостями обладнання та технологією обробки. Але ми з радістю опрацюємо глянцеву поверхню такого матеріалу.

Щоб докладніше ознайомитися з усіма послугами з обробки скла і дізнатися їх ціни, завантажуйте прайс «Стекла, зеркала» в розділі «Завантаження» на сайті. Після оплати послуг художнього матування і фотодруку дизайнер розробить макет (кількість макетів на один рахунок необмежено).

Назад до списку статтей
`