Як закохати клієнта у ваші меблі?

Гарна презентація – половина справи

Новини Як закохати клієнта у ваші меблі?

Портфоліо – головний інструмент вашої реклами. Це один із основних критеріїв при виборі вас клієнтом. Переглядаючи портфоліо, майбутній замовник вирішує, чи збігаються у вас смаки, тож перша порада, яку ми вам дамо: не додавайте до портфоліо робіт, які ви б не хотіли виконувати.

В цій статті ми вирішили розглянути питання: як зробити таке фото меблів (або дизайнерських послуг), в яке клієнт закохався би з першого погляду?

Фото меблів в обжитому інтер’єрі завжди викликає більше емоцій, ніж на звичному для інтернет-магазинів білому тлі, але обжитий інтер’єр для гарного фото – це зовсім не той інтер’єр, в якому дійсно живуть люди. І ось кілька порад, які стануть у нагоді при його створенні.

Прибираємо все зайве

Якщо в інтер'єрі для зйомки вже живуть люди, потрібно провести дійсно масштабне прибирання: в залежності від фотографуємої кімнати у кадрі не повинні опинитися одяг та особисті речі, посуд для повсякденного користування та кухонне приладдя, сотня пляшечок з шампунями та інше. В ідеалі мають залишитися самі меблі та стіни. Звичайно, це тільки перший етап. Після нього треба знову оживити приміщення, але розставивши ті акценти, що подадуть його з кращої сторони.

Головне – дійсно звільнити простір, не переобтяжуючи його додатковими елементами: чим простіше все буде виглядати – тим краще.

 1 (29).jpg

Праска на озброєння

Наступний крок – підготовка текстилю, що потрапить у кадр. Озирніться навкруги: штори, простирадла, ковдри – усе це краще випрасувати, щоб потім не довелося годинами обробляти фотографії в фотошопі. Ми звикли не помічати складки та некрасиві зморшки на всіх цих речах у житті, але на фото вони будуть дуже помітними і можуть зіпсувати усе враження. Мальовниче кинута на диван ковдра має бути ідеально випрасуваною, щоб створювати відчуття затишку.

Аксесуари – для ілюзії життя

А також для влучних акцентів. Аксесуари можуть привернути увагу до певної частини композиції, а можут навпаки – відволікти від простоти інтер'єрного оформлення. Книжки, чашки, ковдри, статуетки, фрукти, квіти, вази, осіннє листя – варіантів безліч. Експериментуйте та створюйте захоплюючі образи!

Користуйтесь правилом рівноваги та симетрії: якщо основний зміст зосереджено в одній невеликій частині знімку, врівноважте його чимось змістовним на протилежній частині знімку. Нашому оку завжди приємно знаходити симетрію, навіть якщо вона не очевидна.

 3 (23).jpg

Висвітліть головне

Без гарного освітлення не вийде гарної світлини. Найкращий варіант – це, звичайно, природнє світло. Якщо ваша локація дозволяє зробити таке освітлення, використовуйте цю можливість наповну.

Але не завжди так щастить: може статися похмурий день, чи вікна в квартирі виходять на північ. У такому випадку просто необхідне додаткове джерело світла. Що важливо, так це уникати поєднання кількох джерел з різною колірною температурою, як от, наприклад, світла з вікна та від лампи розжарювання. При штучному освітленні вам потрібні лампи денного світла, до того ж для габаритних предметів джерел освітлення потрібно не менше двох.

Краще не використовувати для освітлення спалах: він буде занадто висвітлювати ближні деталі та давати неправильні тіні, що можуть зіпсувати усе враження від вашої роботи.

 2 (25).jpg

Незвичайні ракурси

І остання порада – експериментуйте з ракурсами: навіть найпростіший стіл (стілець, диван та інше) буде виглядати цікаво, якщо подати його з незвичайного ракурсу.

4 (18).jpg

Назад до списку статтей
`