Interior Mebel 2019 – актуальні тренди в дизайні інтер'єру

Команда компанії «ВіЯр» відвідала виставку Interior Mebel 2019.

Новини Interior Mebel 2019 – актуальні тренди в дизайні інтер'єру

Interior Mebel 2019 – виставка меблів, освітлення та декору, що проходила в Києві з 6 по 9 лютого, і зібрала в великому критому павільйоні виставкового комплексу дизайнерів, архітекторів, дистриб'юторів і власників меблевих салонів України, Європи і навіть Америки.

Що ж стало модним в 2019 році? Буде і надалі затребуваним мінімалістичний підхід в оформленні інтер'єру чи почнеться епоха максималізму?

Минимализм-максимализм-2.jpg

Команда компанії «ВіЯр» відвідала Interior Mebel 2019, щоб бути в курсі найактуальніших ідей оформлення інтер'єру.

Висока текстурність поверхні

При виборі матеріалів дизайнерами був зроблений акцент на тактильність: дивани оксамитові або шорсткі, килими – з довгим ворсом, плитні матеріали з текстурною поверхнею. Щоб підкреслити ці властивості, в деяких випадках текстурні матеріали комбінувалися з протилежними за своїми якостями: глянцевий столик на довговорсному килимі, оксамитовий гарнітур, «розбавлений» шкіряним кріслом і інше.

Тактильный-интерьер-1.jpg

Якщо ж серед основних матеріалів інтер'єру не було нічого оксамитового, пористого або волокнистого, на допомогу приходили аксесуари: пухнасті ковдри і подушки, інтер'єрні іграшки, вазони з квітами; або вміло підібрані візерунки, що створювали б ефект високої текстурності.

Тактильный-интерьер-2-2.jpg

Словом, у сучасному інтер'єрі повинно бути багато текстурних поверхонь, до яких хотілося б доторкатися. У такому інтер'єрі завжди комфортно, в ньому легше розслабитися і відпочити від повсякденних турбот.

Вибір кольору

Перше місце зайняв запорошений зелений. Тьмяний зелений, запорошений зелений (dusty green) став вибором №2 на торішній виставці Salone del Mobile 2018. У цьому ж році цей відтінок успішно захопив перші позиції на Interior Mebel 2019.

Причини такого вибору очевидні: цей колір є хорошим компромісним варіантом для житлового приміщення. З одного боку, він дуже декоративний, з іншого – не напружує, навіть якщо проводити в приміщенні багато часу. Цей колір в найрізноманітніших своїх відтінках, від найсвітлішого до дуже темного, використовувався для оформлення м'яких меблів, стін, корпусів і навіть задніх стінок шаф.

Dirty-green.jpg 

На другому місці опинилися різноманітні відтінки теплої колірної гамми: коричневий, бежевий, відтінки пудрового, жовтий. А ось кораловий, оголошений інститутом Pantone кольором 2019 року, використовувався лише на одному стенді, з чого можна зробити висновок, що навіть у найсміливіших своїх рішеннях дизайнери поки не готові вносити в інтер'єр такі яскраві барви.

Більше простору!

Це ще один елемент, на який було зроблено акцент. Практично у всіх представлених інтер'єрах переважає мінімалізм у тій чи іншій формі, а аксесуари підібрані таким чином, щоб не перевантажувати простір.

Але на цьому внесок у відкритий простір не закінчується: прості контури меблів теж дають додатковий простір, і одним з помітних трендів виставки стали модульні системи. Тут вони використовувалися не тільки в якості полиць, а й як стелажі, опорна частина журнальних і приліжкових столиків.

Модульные-системы-2.jpg

У складській програмі «ВіЯр» теж є модульні системи. Детальніше про модульні системи Mensola дивіться у відео-ролику:

До речі, якщо говорити про відкриті стелажі, то їм було приділено окрему увагу. Виготовлені зі скла, металів, дерева та плитних матеріалів, вони були важливим атрибутом чи не кожної другої експозиції.

Стеллажи-2.jpg

Без фасадів

І, якщо відкритими полицями мало кого здивуєш, то представлені на виставці шафи без фасадів можна вважати дійсно сміливою і цікавою концепцією. Такі шафи пропонувалися не тільки як функціональний елемент облаштування гардеробних, але і як частина обладнаного під зберігання куточка спальні, і навіть в якості декоративної шафки для дрібничок.

Шкафы-без-фасадов.jpg

Рішення використовувати відкриті полиці замість щільно закритих фасадів не пройшло й повз кухонні гарнітури. Але тут був знайдений елегантний компроміс: замість того, щоб повністю відкрити верхню частину секцій, більшість дизайнерських бюро представило гарнітури з однієї відкритої секцією суто декоративного призначення. Таке рішення з одного боку зроблено на догоду тренду, а з іншого враховує практичну сторону питання. Збереження ідеального порядку і чистоти на посудних полицях, відкритих для пилу і жирних аерозолів, стає набагато простішою, якщо вони вміщають всього пару декоративних тарілок або глечик з квітами.

Кухни-2.jpg

Дзеркала

Великі дзеркала, в рамах і без них, настінні і підлогові, вставлені в фасади шаф, також стали одним з атрибутів, що багаторазово повторювався від стенда до стенда. Правильно розміщені, вони створюють відчуття додаткового простору і певного затишку в домі.

Зеркала.jpg

До речі про затишок

Затишок в новому інтер'єрі задається не тільки текстурними поверхнями і спокійними, м'якими кольорами. У спальні його створюють м'які узголів'я ліжок, які ось уже багато років як не виходять з моди. Вони можуть бути найрізноманітнішими: як продовження ліжка, і як м'які панелі на стіні за ним.

Изголовья-2.jpg

І про цікаві знахідки!

І, звичайно, щоб не нудьгувати в мінімалістичному інтер'єрі, потрібні незвичні акценти, харизматичні й елегантні предмети меблів і інтер'єрної обробки, і їх теж сповна можна було знайти на Interior Mebel 2019. Серед них були не тільки меблі фантазійного та незвичного дизайну, але й елементи антикваріату і старовинних меблів, використання яких також закріпилося в оформленні сучасного інтер'єру.

Диковинки-2.jpg

Дивіться також відео на YouTube-каналі «ВіЯр», щоб глибше зануритися в атмосферу відмінного дизайну:


Назад до списку статтей
`