Фасади без ручок: актуальне рішення в сучасному інтер'єрі

Розглядаємо популярні рішення для меблів із лаконічним дизайном.

Новини Фасади без ручок: актуальне рішення в сучасному інтер'єрі

Прагнення до функціональності та простоти – це чітко виражений тренд у дизайні і меблевому виробництві. Недарма одним із найпопулярніших інтер'єрних стилів став мінімалізм. Для нього характерні геометричність форм, велика кількість вільного простору та стриманість у виборі аксесуарів.

Лицьова фурнітура в мінімалістичному інтер'єрі лаконічна або зовсім непомітна. Популярним рішенням стали ручки невидимки і фасади без ручок завдяки тому, що:

  • дизайн виходить цілісним і гармонійним;
  • інтер'єр не перевантажений зайвими деталями;
  • на меблях немає виступів, за які можна зачепитися (що особливо актуально для маленьких приміщень і вузьких проходів);
  • процес прибирання стає простішим.
Розгляньмо 3 найпоширеніші рішення для таких фасадів.

Механізми Push to open

Р2О – це, напевно, найбільш радикальне рішення. Шафи відкриваються при легкому натисканні, а ви можете повністю відмовитися від лицьової фурнітури і спроектувати меблі практично без зазорів між секціями. Особливо практичні будуть механізми для кухні, де часто виконується кілька процесів одразу, а руки зайняті посудом та іншим начинням. Вони підійдуть для:

Висувних шухляд

Розпашних фасадів

Це виштовхувачі, які також відштовхують фасад при натисканні. Щоб вони працювали справно, важливо підібрати відповідні завіси – без пружин або з інтегрованими пружинами зворотної дії. Механізми для кухонних меблів із магнітом допоможуть запобігти випадковому відкриванню дверцят.

Однак встановлюючи шафи на кухню з Р2О, враховуйте, що вам щоразу буде необхідно торкатися до поверхні, і вона швидше бруднитиметься. Отже, вибирайте для гарнітура прості в догляді матеріали. Ще краще – ті, на яких не залишаються відбитки пальців. Якщо ви обрали гарнітур із глянцевою поверхнею, ручки на кухню будуть більш практичні. На ринку є великий вибір моделей із лаконічним дизайном.

Система профілів Gola

Профілі від Scilm и Ferro Fiori створюють ефект меблів без ручок і водночас гарантують зручне відкривання. Вони використовуються переважно при виготовленні кухонних гарнітурів. Кухня без ручок не тільки приваблива на вигляд, але і практична:


  • профілі виготовлені з алюмінію, стійкого до вологи та корозії;
  • при відкриванні ви торкаєтеся до внутрішньої частини дверцят або шухляди, і поверхня довше залишається чистою;
  • завдяки універсальному дизайну фурнітура підходить для будь-яких дизайнерських проектів;
  • в асортименті представлені найбільш затребувані декори (чорний, білий, нікель), а також є можливість фарбування по каталогу RAL. 

Виробник пропонує такі типи профілів:

горизонтальні (type L і type C)

вертикальні (type L, type C, для духовок)

для верхніх модулів

рами для посудомийних машин


Вони також можуть мати вбудоване LED-підсвічування. За допомогою універсального комплекту кріплень фурнітура легко монтується на готовий виріб між секціями, фасадами, фасадами та стільницею. Детальніше про встановлення дивіться у відео..

В асортименті Ferro Fiori теж представлені горизонтальні і вертикальні профілі (type L, type C), профілі для верхніх модулів, кути і заглушки до них.

Елегантні ручки-профілі

Ви отримуєте шафи з ручками, але вони повністю «зливаються» з дизайном виробу, не порушуючи його цілісність. При відкриванні ви не торкаєтеся до фасаду, і він не брудниться. Для виготовлення профілів використовується легкий і міцний алюміній. Вони встановлюються по всій довжині торця 2 способами:

  • врізний монтаж (у заздалегідь зроблений паз);
  • накладний монтаж (прикручування). 

Профілі бувають різної форми, з захватом зверху або знизу. Монтаж можливий як по горизонталі (для нижніх секцій), так і по вертикалі (для верхніх). У нашому асортименті представлені моделі довжиною від 3 до 5 м (потім нарізаються в потрібний розмір) у найбільш універсальних декорах: чорному, білому, сріблі та нікелі. Особливо ефектно вони виглядають у поєднанні з темними декорами і глянцевими поверхнями.

Створюйте мінімалістичні інтер'єри з надійними та стильними комплектуючими від «ВіЯр»!

Назад до списку статтей
`