Чому стільниця та фартух з одного матеріалу – це модний тренд?

Переваги рішення та варіанти реалізації.

Новини Чому стільниця та фартух з одного матеріалу – це модний тренд?

Плануєте ремонт на кухні? Вибір матеріалів – це найцікавіший і водночас дуже відповідальний етап. Особливо коли йдеться про оформлення робочої зони. Трендовим рішенням є стільниця та фартух з одного матеріалу. Єдине оформлення робить інтер'єр цілісним і гармонійним, підкреслюючи вишуканий стиль власника.

Здавалося б, робоча поверхня та фартух виконують різні функції, і природно, що їхнє оздоблення відрізнятиметься. Втім, сьогодні виробники пропонують універсальні рішення, що впораються з усіма функціональними і дизайнерськими завданнями. Монохромний дизайн чи виразний акцент – вирішувати вам. Ми пропонуємо варіанти для оздоблення стільниць та стін, які сподобаються найвибагливішим естетам.

Стільниця та фартух з одного матеріалу

У чому переваги такого рішення?

У ВіЯр є найрізноманітніші кухонні стільниці і стінові панелі. Але все більшої популярності набуває їх однакове оформлення. Чому?

  • Ідеальний збіг відтінку та фактури;
  • Преміальний дизайн меблів і приміщення загалом;
  • Оригінальний акцент, що буде в центрі уваги.

Тепер розглянемо, як реалізувати цю ідею на практиці та створити кухню, що на 100% відповідатиме вашим вподобанням.

Варіанти однакових стільниці та фартуха

Деревні плити, камінь, плитка тощо – реалізувати ідею можна різними способами. Все залежить від вашого смаку, бюджету, вибраного стилю. Так, для сканді-кухні якнайкраще підходять декори під дерево, для середземноморської – під терраццо, а для класики – під мармур чи світлі уніколори.

Стільниця та фартух під мармур

Камінь

У ВіЯр є власний бренд виробів з каменю та компакт-плити – BELTERNO. Наші майстри використовують у роботі: 

  • Керамограніт;
  • Кварцит;
  • Штучний камінь (акриловий). 

Кожен із них має свої унікальні характеристики. Наприклад, на поверхні з керамограніту можна ставити гаряче; акрил дозволяє створювати безшовні вироби будь-яких форм і легко реставрується; кварцит має неповторний малюнок кожного листа. Це можуть бути стільниця та фартух під мармур, граніт, вапняк, травертин та ін.

Всі вироби стійкі до вологи і механічних пошкоджень, гігієнічні та прості в догляді. Так, сучасні виробники створили матеріали, що навіть перевершують камінь за характеристиками. Ми співпрацюємо з брендами Neolith, Inalco, Getacore, Avant, Grandex та ін.

Однакові стільниця та фартух зі штучного каменю

Вам потрібні не тільки робоча поверхня та фартух, а й інші вироби й оздоблювальні матеріали? Мийки і раковини, підвіконня, фасади, підлога – фахівці BELTERNO допоможуть створити інтер'єр, про який ви мрієте. Єдиний “мінус” каменю – порівняно висока вартість. Утім, ви отримаєте вироби, що радуватимуть вас благородною красою і довговічністю.

МДФ

Більш доступним рішенням буде вологостійка MDF-плита. Завдяки безлічі варіантів оздоблення й універсальності в застосуванні вона доповнить будь-який стиль.  Плита має щільнішу структуру, ніж ДСП, тому стійка до деформації, вологи й інших чинників, з якими ми щодня маємо справу на кухні.

Ще одна перевага – це простий монтаж, тож у разі потреби ви можете замінити матеріал і оновити дизайн. Наприклад, у вас були класичні стільниця та фартух під дерево, а вам захотілося чогось індустріального чи мінімалістичного.

Щоб вибрати декор для вашого проєкту, у розділі “Стільниці” та “Стінові панелі” на сайті виберіть тип основи МДФ. Зокрема, для стін є 2-сторонні панелі, щоб створити гармонійні поєднання. У ВіЯр ви також можете замовити всі послуги з обробки матеріалу: порізку, фрезерування, свердління й інші.

Стільниця та фартух під дерево

Метал

Маєте амбіції шеф-кухаря і хочете таку ж амбітну кухню з характером? Тоді зверніть увагу на нержавіючу сталь. Недарма матеріал такий популярний у професійному середовищі. З нього виготовляють не тільки кухонні стільниці та фартухи, але й обладнання, техніку і навіть меблеві фасади. Окремі металеві елементи будуть доречні у стилях мінімалізм, хай-тек, ф’южн. Нержавіюча сталь має такі переваги:

  • Простота в догляді та очищенні;
  • Стійкість до корозії і механічних пошкоджень;
  • Гігієнічність, стійкість до появи грибка та цвілі;
  • Візуальне розширення простору завдяки блискучій поверхні;
  • Можливість створити атмосферу ресторанної кухні у себе вдома.
Стільниця та фартух з металу

Це практичне рішення не тільки для квартири чи будинку, але і для літньої кухні просто неба, барбекю-зони, кав'ярні тощо.

Вибираємо колір

Коли стільниця та фартух одного кольору, слід уважно поставитися до його вибору. Хочете, щоб робоча зона виділялася? Зробіть її акцентною, вибравши насичений колір або візерунок. Якщо ж ви, навпаки, прагнете спокою та максимальної колірної однорідності, вам у поміч – вся пастельна палітра.

Вважається, що темні відтінки менш практичні, адже на них забруднення помітніші. Зважайте на те, скільки часу ви готові приділяти прибиранню. На декорах із виразним малюнком і текстурою не так виділятимуться маленькі плями чи краплі жиру, яких не уникнути в процесі приготування страв. Це, зокрема, деревинні декори, що чудово доповнять гарнітур з однотонними фасадами.

Кремові та пісочні відтінки – лідери універсальності. Вони підходять для класики, провансу, мінімалізму і практично будь-якого дизайну. Якщо хочеться чогось яскравішого, поцікавтеся психологією кольору. Зелена палітра додасть спокою і рівноваги, синьо-блакитна – простору, а червона – експресії і гарного апетиту.

Стільниця та фартух одного кольору

Визначилися з колірним та стильовим рішенням або ж досі у творчому пошуку? Завітайте до шоуруму ВіЯр або відвідайте наш сайт, і ми разом втілимо будь-які ідеї! Замовляйте усі матеріали та виробничі послуги, ми відкриті до експериментів.

Назад до списку статтей
`